PASTAELÄMYKSET 

Haluatko oppia aitoja italialaisia reseptejä kavereitten kanssa?
Tai viettää aikaa yhdessä kokkaamalla ja syömällä herkullista ruokaa kotonasi?

Ciao!

Minä olen Sara, italian kielen opettaja ja koulutettu pastamestari, Imolasta kotoisin ja Kuopiossa asunut vuodesta 2007.

Imola sijaitsee Emilia Romagnassa, josta Italian maailmanlaajuisesti kuuluisimmat ruokatuotteet tulevat (kotonatehty pasta, prosciutto, tortellini, lasagne, tagliatelle, “bolognese”-kastike -eli ragù-, parmigiano, grana, jne). Sieltä toin Suomeen emilia-romagnalaisten intohimo laadukkaan kotonatethyä ruokaa ja erityisesti pastaa.

 

Minun kanssa opitaan aitoja italialaisia reseptejä niin kuin mummoni opetti minulle. Lisäksi opitaan myös lisää Italian kulttuurista ja ruokatavoista ja halutessaan voi harjoitella italian kieltäkin.

Kurssiin voi osallistua, livenä verkossa, keittiö-tiloissa Kuopiossa (jos saatavilla) tai omassa kodissa kutsumalla minut kylään.

Sara

KOKATAAN YHDESSÄ VERKOSSA

CASA ITALIA tarjoaa myös verkko-kokkauskurssseja, jotka ovat avoimia kaikille kohtuulliseen hintaan (15-25€). Saat etukäteen ostoslistan ja voit kokata verkossa yhdessä meidän kanssamme! Parissa tunnissa saat ainutlaatuisen illallisen valmiiksi itsellesi tai koko perheellesi!

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tiedot seuraavista kursseista!

Kesäinen farfalle-pasta

Seuraavalla verkkokurssilla valmistetaan tuoretta pastaa italialaisen opettajan kanssa!

INFO

00

päivää

00

tuntia

00

min

00

sek

HINNAT JA TIEDOT YKSITYISISTÄ KURSSEISTA

VERKOSSA

Kurssit järjestetään etäyhteydessä. Opettaja lähettää etäyhteyden linkki ja ohjeet. Voit osallistua tietokoneella (tarvitset mikrofonin ja kameran), tabletilla tai älypuhelimella. 

Kurssi yhdelle  75 €
Kurssi kahdelle 110 €
Kurssi kolmelle 130€
​Kurssi neljälle 150 €

Jos haluat kokeilla useampia reseptejä, saat 15% alennuksen seuraavasta kurssista. 

KEITTIÖ-TILOISSA

Kurssit järjestetään Kuopiossa kettiö-tiloissa vain saatavuuden mukaan!

Kurssi yhdelle  115 €
Kurssi kahdelle 150 €
Kurssi kolmelle 170€
​Kurssi neljälle 190 €

Hinnat sisältävät raaka-aineet.

Jos haluat kokeilla kaksi reseptiä samassa tilaisuudessa, saat 25% alennuksen toisesta reseptistä. 

Mahdolliset tilan vuokranmaksut lisätään hintaan.

OMASSA KEITTIÖSSÄ

Opettaja tulee kotiisi ja ottaa kaikki tarvikkeet ja raaka-aineet mukaan.

Kurssi yhdelle  125 €
Kurssi kahdelle 160 €
Kurssi kolmelle 180€
​Kurssi neljälle 200 €

Hinnat sisältävät raaka-aineet.

Jos haluat kokeilla kaksi reseptiä samassa tilaisuudessa, saat 25% alennuksen toisesta reseptistä. 

Yli 50 km:n matkasta Kuopiosta peritään kilometrikorvaus, joka lisätään hintaan. 

Lisätietoja: 

  • Jos ryhmässä on yli 4 henkilöä, pyydä tarjous!
  • Mahdollisia reseptejä löytyvät tekstin alta
  • Ajankohta sovitaan yhdessä ja sen jälkeen saat laskun
  • Kirjallinen resepti ja opastus suomeksi
  • Pastaa voi valmistaa ilman pastakonetta, mutta pastakoneen saatavuus tekee valmistuksesta huomattavasti helpompaa.
  • Kesto: noin 2t/resepti.

RESEPTIT

Tortellini

Lihatäytteistä Venuksen navan muotoinen pastaa. Täytetyn pastan kuningas ja Emilia Romagnan kaikkien juhlien ruoka. Nautitaan liemessä.

Sis. gluteenia, lihaa, kanamunaa

Tagliatelle

Spaghetti bologneseako? EI! Aito ruokalaji on tagliatelle al ragù! Tämä nauhapasta on tosi helppo valmistaa. Perinteisesti nautitaan "bolognese"-kastikkeen kera, mutta voidaan sopia muitakin kastikkeita.

Sis. gluteenia, kanamunaa

Pappardelle

Leveämpi kananmunapasta. Nautitaan sieni- tai riistakastikkeen kera.

Sis. gluteenia, kanamunaa

Lasagne

Perinteinen bolognalainen lasagne valmistetaan kasaamalla itse tehtyä vihreää taikinaa, liha- ja valkokastiketta.

Sis. gluteenia, lihaa, kanamunaa

Ravioli tai tortelli

Perinteiset ricotta-täytteiset raviolit nautitaan voi-salvia-kaskikkella.

Muut vaihtoehdot: 

- sieniravioli ja kirsikkatomaattikastike, 
- lohiravioli ja sitruunapippurikastike, 
- munakoisoravioli ja tomaatti-fetakastike
 

Sis. gluteenia, kanamunaa

Gnocchi

Suomalaiset osaavat keittää perunoita ja italialaiset valmistavat gnocchia! Peruna-vehnajauhonokareita nautitaan tomaatti- tai gorgonzola-saksanpähkinä- tai pestokastikkeella.

Sis. gluteenia. Gluteeniton vaihtoehto mahdollinen

 

Tortelloni

Isompi kuin tortellini, tämä juustotäytteinen pasta nautitaan voi-salvia kastikkeella.

Sis. gluteenia, kanamunaa

Garganelli

Kotitekoinen kananmunapasta Imolasta kotoisin ja tyypillinen Emilia Romagnan aluella. Nautitaan liha- tai kinkkuherne-kastikkeen kera.

Sis. gluteenia, kanamunaa

Risotto

Helppo ja nopea resepti.

Vaihtoehdot:
- Sienirisotto
- Punaviinirisotto
- Parsarisotto
- Neljä-juustoa risotto
- Tummaolutrisotto savustetulla ilmakuivattukinkulla
 

Gluteeniton

Pizza

Kotona tehty pizza voi valmistaa pizzauunilla, -lapion ja -kivin avulla, tai ilman erikoisvarusteita!

Sis. gluteenia

Gnocco fritto

Friteerattu leipä Emilia Romagnasta. Nautitaan leikkeleiden ja juustojen kera.

Sis. gluteenia

Piadina

Romagnalaiset piadinat ovat pehmeitä, litteitä leipiä, joita voidaan täyttää monin eri tavoin. Ne voivat olla makeita tai suolaisia – esimerkiksi täytteeksi sopii pehmeää juustoa, kinkkua tai tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa.

Sis. gluteenia

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! 

Muista ilmaista myös ehdotus ajankohdasta,  valittu resepti sekä osallistujien määrä.